MANUAL PENTRU SERIA BELLATOR
Instrucțiuni
- Indicatorul minutelor pentru cronograf
- Indicatorul minutar
- Indicatorul secundelor 1/20 pentru cronograf
- Indicatorul orar
- Butonul D
- Remontoar
- Remontoar - Primul clic
- Remontoar - Al doilea clic
- Butonul E
- Fereastra pentru dată
- Indicatorul secundar
- Indicatorul secundelor pentru cronograf
Setarea orei: Trage remontoarul în poziția 8 și rotește.
Setarea datei: Trage remontoarul în poziția 7 și rotește-l în sensul invers acelor de ceasornic. Dacă data este setată între orele 21:00 și 01:00, atunci este posibil ca data să nu se modifice în ziua următoare.
Măsurarea timpului cu cronograful: Apasă butonul D pentru a porni cronograful. Cronograful poate fi pornit și oprit cu ajutorul butonului D. Apăsând butonul E se resetează cronograful, iar indicatorii pentru secunde, minute și ore ai cronografului revin la 0.
Resetarea cronografului (inclusiv după înlocuirea bateriei): Această procedură trebuie efectuată atunci când indicatorul pentru secunde al cronografului nu revine la 0 când cronograful este resetat și după înlocuirea bateriei. Trage remontoarul în poziția 8. Apasă butonul D pentru a seta indicatorul secundar al cronografului la 0. Apasă butonul E pentru a seta secundarul cronografului la 1/20 la 0. Indicatorul cronografului poate fi mișcat apăsând continuu butoanele D sau E. Odată ce mâinile indicatoare au fost readuse la zero, readu remontoarul în poziția normală.
Specificații
- Mecanism: Miyota 6S30 quartz chronograph
- Rezistență la apă: 3 ATM / 30 de metri
- Caracteristici: Dată, Tahimetru, Luminiscent, Cronograf
- Baterie: Sony SR927W
- Geam: Sticlă safir
- Material carcasă: oțel inoxidabil 316L
- Material curea: oțel inoxidabil 316L
- Fără nichel: Da
- Dimensiunea max. a încheieturii mâinii: 20 cm
- Dimensiunea min. a încheieturii mâinii: 14,6 cm
- Lățimea curelei: 20 mm
- Diametrul carcasei: 44 mm
- Diametru cadran: 40 mm
- Grosimea carcasei: 11 mm
- Înălțimea remontoarului: 4 mm
- Lățimea anselor: 22 mm
- Lungime telescop: 40 mm
- Greutate: 161 g
CUM SĂ AI GRIJĂ DE CEASUL TĂU
REZISTENȚA LA APĂ
Majoritatea ceasurilor au un anumit nivel de rezistență la apă. Dacă ceasul tău nu este rezistent la apă, este posibil să facă față la mici stropiri, dar nu te baza pe asta. Dacă are o curea de piele, nu o uda.
1 ATM / 10 metri Acest ceas nu poate rezista niciunui contact cu apa.
3 ATM / 30 metri Acest ceas poate face față cu ușurință ploii și stropilor de apă.
5 ATM / 50 metri Acest ceas este sigur de purtat la duș sau înot.
10 ATM / 100 metri Acest ceas este suficient de rezistent la apă pentru snorkelling.
20+ ATM / 200+ metri Acest ceas este sigur pentru orice activitate subacvatică, cum ar fi scufundările.
Cum să cureți carcasa ceasului tău
- Nu mișca remontoarul și nu apăsa pe niciun buton când ceasul tău este în contact cu apa, pentru că asta poate face ca apa să intre în carcasă.
- Dacă ceasul tău nu este rezistent la apă, înmoaie o bucată de bumbac într-un vas cu apă caldă cu o picătură sau două de săpun. Stoarce bucata de bumbac pentru a elimina cea mai mare parte din apă și șterge delicat carcasa.
- Dacă ceasul tău este rezistent la apă, înmoaie o pânză moale într-un vas cu apă caldă cu două picături de detergent slab. Stoarce bine pânza și șterge delicat carcasa cu aceasta.
CUM SĂ ÎȚI CUREȚI CUREAUA METALICĂ
Dacă ceasul tău și-a pierdut din luciu, îl poți readuce la viață lustruindu-l cu o pânză de microfibră pentru curățat bijuterii specială.
- Șterge delicat cureaua și carcasa pentru a înlătura orice urmă de praf, murdărie sau amprente.
- Pentru zone precum gravuri, muchii, sau alte detalii la care este greu să ajungi, folosește o periuță de dinți.
- Șterge-ți tot timpul ceasul cu o pânză moale sau un prosop după ce îl cureți pentru a înlătura poluanții și a preveni petele sau urmele lăsate de apă.
Cum să ai grijă de ceasul tău
- Depozitează ceasul într-un loc întunecat și uscat pentru a evita coroziunea și decolorarea cadranului.
- Înlocuiește întotdeauna bateria unui ceas cu quartz imediat ce se epuizează. Cu timpul, o baterie goală poate începe să curgă, dăunând mecanismului ceasului.
- Pune în funcțiune ceasurile mecanice cel puțin două zile pe an pentru a preveni lipirea angrenajelor și a rotițelor zimțate.
- Trebuie să duci întotdeauna ceasul să fie verificat de un ceasornicar la fiecare 3 ani.
ÎNGRIJIRE GENERALĂ
Regulă de bază: Asigură-te că ceasul este ultimul lucru pe care ți-l pui și primul lucru pe care îl dai jos. - Scoate-ți ceasul de la mână și pune-l într-un loc sigur înainte de a face orice activitate care l-ar putea deteriora. - Scoate-l înainte de orice activitate care te-ar putea face să transpiri. - Scoate-l înainte să faci duș, baie, sau înainte să înoți. - Scoate-l înainte să gatești sau să faci curat. - Scoate-l înainte să mergi la culcare. - Nu expune ceasul la substanțe chimice precum apă de colonie, cremă de protecție solară, parfum, clor, gel de păr etc., deoarece acestea pot decolora, păta sau șterge suprafețele. - Încearcă să păstrezi ceasul separat într-o cutie cu căptușeală moale pentru a preveni zgârierea și lovirea. - Dacă ceasul tău are încuietoare, închide-o pentru a preveni încurcarea. - Păstrează-ți ceasul depozitat într-un loc uscat și întunecat și evită fluctuațiile de temperatură.
CUM SĂ AJUSTEZI O BRĂȚARĂ METALICĂ DIN VERIGI
Verigile cu săgeți pot fi scoase. Săgețile indică în ce direcție trebuie împinse tijele.
- Folosește un dispozitiv special și scoate mai întâi prima tijă. Pune-o deoparte.
- Decide câte verigi dorești să scoți și apoi împinge tija corespunzătoare.
- Scoate verigile nedorite. Cu cât scoți mai multe verigi, cu atât cureaua va fi mai scurtă.
- Unește verigile rămase și introdu tija pentru a le conecta.*
*Este posibil să fie nevoie de un ciocan mic pentru a împinge tija în poziție corectă.
AJUSTARE FINĂ PRIN MIȘCAREA ÎNCUIETORII
Pentru a efectua ajustări fine ale lungimii folosind telescoapele încuietorii, împinge telescopul înspre interior pe o parte și mută ușor încuietoarea pentru a o bloca în poziție.
Repetă procesul pe partea cealaltă a încuietorii.
Glisează încuietoarea până când telescoapele intră în orificiile dorite.
Depanare și întrebări frecvente
Dacă ai grijă de ceasul tău și îl depozitezi corect, ar trebui să te bucuri ani de zile de precizia acestuia. Dar chiar și cu cea mai bună îngrijire posibilă, poți constata că ceasul tău are nevoie de o atenție suplimentară din când în când.
Mai jos sunt câteva probleme comune. Dacă nu găsești ceea ce cauți, echipa noastră de servicii pentru clienți este la doar un e-mail sau un apel telefonic distanță.
Dacă noul tău ceas nu funcționează, asigură-te că ai îndepărtat piesa de plastic dintre remontoar (butonul lateral) și carcasă. Scoate-l și împinge remontoarul în poziția normală.
Verifică dacă trebuie să înlocuiești bateria. Unele baterii de ceasuri cu cuarț pot dura până la 3 ani, dar majoritatea bateriilor sunt bune doar pentru 2. Orice profesionist local poate înlocui bateria.
Cel mai bun mod de a evita pătrunderea apei în carcasa ceasului este să nu acționezi niciodată butoanele sau să rotești și să tragi remontoarul în condiții de umezeală. Chiar dacă ceasul este rezistent la apă, umezeala poate pătrunde în carcasă dacă aceste piese se mișcă. Întotdeauna asigură-te că închizi corect remontoarul înainte de a expune ceasul la apă.
Dacă se formează picături pe interiorul cristalului sau acesta pare aburit, deschide remontoarul și plasează ceasul în lumina directă a soarelui, cu remontoarul orientat în sus și cadranul orientat spre soare. Lasă-l așa câteva ore. Dacă este un ceas cu cuarț și a încetat să mai funcționeze, este posibil ca mecanismul să fie deteriorat iremediabil. Du-l la profesionistul local pentru diagnostic și reparații.
Asta înseamnă, de obicei, că un angrenaj din interiorul ceasului nu funcționează corect, chiar dacă partea electronică funcționează. Ceasul trebuie dus la reparat pentru a-l face să funcționeze din nou. Îți recomandăm o verificare în service de la profesionistul local.
Asta se remediază prin înlocuirea bateriei. Este o caracteristică indicatoare a faptului că bateria este descărcată. Este modul ceasului tău de a-ți spune că bateria este pe cale de a se termina. Orice profesionist local poate înlocui bateria.
Utilizarea funcțiilor suplimentare (cum ar fi cronograful) poate reduce durata de viață a bateriei. Pentru a economisi energie, utilizează aceste funcții numai atunci când ai nevoie de ele.
Deschiderea inutilă a capacului ceasului poate compromite sigiliul acestuia și rezistența lui la apă. Îți recomandăm să înlocuiești bateria și să deschizi ceasul numai atunci când este necesar. Orice profesionist local poate înlocui bateria.
Bateria ar trebui să dureze 1-2 ani. Timpul real depinde de câte funcții (precum alarma și cronometrul) are ceasul, cât de des le folosești și cât de vechi este ceasul.
Scăparea sau lovirea afișajului poate deteriora circuitele. Apa sau chiar umiditatea din aer pot provoca, de asemenea, coroziune. Când se întâmplă acest lucru, părți ale afișajului nu vor primi tensiunea adecvată și vor face ca cifrele să nu se afișeze corect. Un profesionist local poate înlocui afișajul.
Asta este de obicei o problemă de calibrare a cronografului. Reprezintă rareori un caz în care ceasul este defect. Resetarea manuală a limbii cronografului la 0 ar trebui să rezolve problema.
Acest lucru se datorează faptului că părțile analogice (limbile) și cele digitale ale ceasului sunt construite separat. Unul poate fi defect în timp ce celălalt funcționează bine. Caută ajutorul unui profesionist local pentru reparații.
GARANȚIE DE 2 ANI
Pentru a menține valabilă garanția pentru ceasul tău, nu îl expune la apă peste limita precizată și asigură-te că păstrezi factura.
Alte categorii
Ai crezut că vindem doar ceasuri? Avem peste 6.000 de produse distribuite în 21 de categorii de accesorii pentru bărbați. Explorează câteva dintre ele mai jos.