20% reducere la bijuterii +10% reducere extra la brățări

20% reducere la bijuterii +10% reducere extra la brățări

00:00:00
Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 29,90 Lei - Gratuit peste 249,00 Lei-
Contactează-ne

Manual pentru ceasul Caron

Instrucțiuni

  1. Indicator pentru ore
  2. Indicator pentru minute
  3. Remontoar
  4. Remontoar - primul clic
  5. Indicator pentru secunde

Setarea orei: Mișcă remontoarul în poziția 4 și întoarce-l.

** Setarea ceasului manual:** Mișcă remontoarul în poziția 3 și întoarce-l în sensul acelor de ceasornic. Întoarce remontoarul complet de maxim 5 ori sau până când sesizezi că opune o ușoară rezistență. Învârtind de mai multe ori, riști să strici mecanismul.

Informații suplimentare: Acest ceas este unul mecanic, ceea ce înseamnă că este format din piese mecanice și că nu are baterie. În schimb, este alimentat de un arc care trebuie rotit. Fiind un ceas mecanic automat, acesta va acționa folosind impulsul mâinii tale. Având în vedere atât faptul că activitatea este scăzută pe timpul nopții, cât și faptul că unii oameni sunt mai activi decât alții, este de preferat să te obișnuiești să-ți reglezi ceasul în fiecare dimineață.

Specificații

  • Mecanism: Seagull TY2809
  • Rezistența la apă: 5 ATM / 50 de metri
  • Funcții: Elemente fosforescente
  • Baterie: Fără baterie
  • Geam: Sticlă plată de safir
  • Material carcasă: 316L oțel inoxidabil
  • Material curea: Piele naturală, plasă din oțel inoxidabil 316L
  • Fără nichel: Da
  • Dimensiunea maximă a încheieturii: Curea din piele 21 cm; Curea din plasă 21,5 cm
  • Dimensiunea minimă a încheieturii: 15 cm
  • Lățimea curelei: Curea din piele 18 mm; Curea din plasă 20 mm
  • Diametrul carcasei: 42 mm
  • Diametrul cadranului: 34 mm
  • Grosimea carcasei: 12 mm
  • Înălțimea remontoarului: 3 mm
  • Lățimea anselor: 20 mm
  • Lungime telescop: 49 mm
  • Greutate: Curea din piele 76 g; Curea din plasă 100 g

CUM SĂ AI GRIJĂ DE CEASUL TĂU

REZISTENȚA LA APĂ

Majoritatea ceasurilor au un anumit nivel de rezistență la apă. Dacă ceasul tău nu este rezistent la apă, este posibil să facă față la mici stropiri, dar nu te baza pe asta. Dacă are o curea de piele, nu o uda.

1 ATM / 10 metri Acest ceas nu poate rezista niciunui contact cu apa.

1 ATM / 10 metri Acest ceas nu poate rezista niciunui contact cu apa.

3 ATM / 30 metri Acest ceas poate face față cu ușurință ploii și stropilor de apă.

3 ATM / 30 metri Acest ceas poate face față cu ușurință ploii și stropilor de apă.

5 ATM / 50 metri Acest ceas este sigur de purtat la duș sau înot.

5 ATM / 50 metri Acest ceas este sigur de purtat la duș sau înot.

10 ATM / 100 metri Acest ceas este suficient de rezistent la apă pentru snorkelling.

10 ATM / 100 metri Acest ceas este suficient de rezistent la apă pentru snorkelling.

20+ ATM / 200+ metri Acest ceas este sigur pentru orice activitate subacvatică, cum ar fi scufundările.

20+ ATM / 200+ metri Acest ceas este sigur pentru orice activitate subacvatică, cum ar fi scufundările.

Cum să cureți carcasa ceasului tău

  • Nu mișca remontoarul și nu apăsa pe niciun buton când ceasul tău este în contact cu apa, pentru că asta poate face ca apa să intre în carcasă.
  • Dacă ceasul tău nu este rezistent la apă, înmoaie o bucată de bumbac într-un vas cu apă caldă cu o picătură sau două de săpun. Stoarce bucata de bumbac pentru a elimina cea mai mare parte din apă și șterge delicat carcasa.
  • Dacă ceasul tău este rezistent la apă, înmoaie o pânză moale într-un vas cu apă caldă cu două picături de detergent slab. Stoarce bine pânza și șterge delicat carcasa cu aceasta.

CUM SĂ ÎȚI CUREȚI CUREAUA METALICĂ

Dacă ceasul tău și-a pierdut din luciu, îl poți readuce la viață lustruindu-l cu o pânză de microfibră pentru curățat bijuterii specială.

  1. Șterge delicat cureaua și carcasa pentru a înlătura orice urmă de praf, murdărie sau amprente.
  2. Pentru zone precum gravuri, muchii, sau alte detalii la care este greu să ajungi, folosește o periuță de dinți.
  3. Șterge-ți tot timpul ceasul cu o pânză moale sau un prosop după ce îl cureți pentru a înlătura poluanții și a preveni petele sau urmele lăsate de apă.

Cum să ai grijă de ceasul tău

  • Depozitează ceasul într-un loc întunecat și uscat pentru a evita coroziunea și decolorarea cadranului.
  • Înlocuiește întotdeauna bateria unui ceas cu quartz imediat ce se epuizează. Cu timpul, o baterie goală poate începe să curgă, dăunând mecanismului ceasului.
  • Pune în funcțiune ceasurile mecanice cel puțin două zile pe an pentru a preveni lipirea angrenajelor și a rotițelor zimțate.
  • Trebuie să duci întotdeauna ceasul să fie verificat de un ceasornicar la fiecare 3 ani.

ÎNGRIJIRE GENERALĂ

Regulă de bază: Asigură-te că ceasul este ultimul lucru pe care ți-l pui și primul lucru pe care îl dai jos. - Scoate-ți ceasul de la mână și pune-l într-un loc sigur înainte de a face orice activitate care l-ar putea deteriora. - Scoate-l înainte de orice activitate care te-ar putea face să transpiri. - Scoate-l înainte să faci duș, baie, sau înainte să înoți. - Scoate-l înainte să gatești sau să faci curat. - Scoate-l înainte să mergi la culcare. - Nu expune ceasul la substanțe chimice precum apă de colonie, cremă de protecție solară, parfum, clor, gel de păr etc., deoarece acestea pot decolora, păta sau șterge suprafețele. - Încearcă să păstrezi ceasul separat într-o cutie cu căptușeală moale pentru a preveni zgârierea și lovirea. - Dacă ceasul tău are încuietoare, închide-o pentru a preveni încurcarea. - Păstrează-ți ceasul depozitat într-un loc uscat și întunecat și evită fluctuațiile de temperatură.

CUM SĂ AJUSTEZI CUREAUA DE ZALE

  1. Pe catarama reglabilă, deschide clema superioară.
  2. Introdu o șurubelniță cu cap plat în fanta pătrată pentru a o deschide.
  3. Glisează catarama reglabilă în poziția dorită (asigură-te că clema este așezată într-una din fantele din spatele benzii).
  4. Închide piesa cu fanta pătrată și apasă în jos.

Cum să scoți o curea de ceas și să o înlocuiești cu una nouă

Pentru a scoate și a înlocui cureaua ta de ceas, vei avea nevoie de:

  • Ceas
  • O curea nouă
  • O suprafață moale, precum o pânză, un tricou sau un mouse pad

**E posibil să ai nevoie și de: **

  • Un extractor pentru telescoape
  • Sau un obiect ascuțit

CUM SĂ SCOȚI O CUREA DE CEAS

  1. Așează ceasul pe o suprafață moale. Astfel nu se va deteriora sau zgâria.

  2. Dacă ceasul tău are telescoape cu eliberare rapidă pe partea inferioară, împinge maneta mică spre interior pentru a scoate cureaua.

  1. Dacă ceasul tău are ansele perforate - găuri mici în capetele care se extind din carcasa principală a ceasului - folosește un obiect ascuțit pentru a împinge telescopul în interior și a elibera cureaua. Ai grijă ca telescopul să nu sară din curea și să se piardă.
  1. Dacă cureaua ta de ceas nu are niciuna dintre acestea, utilizează un extractor pentru telescoape. Acesta este un mic instrument cu vârful în formă de V. Folosește-l pe partea inferioară a curelei pentru a comprima telescopul dintre ansele din dreapta. Folosind instrumentul, împinge în jos șanțul telescopului pentru a elibera cureaua.

CUM SĂ ÎNLOCUIEȘTI O CUREA DE CEAS

Mai întâi, asigură-te că distanța dintre anse este de 20 mm. Poți să găsești toate curelele noastre de ceas aici. Folosind filtrele, selectează doar lățimea corespunzătoare pentru a vedea oferta noastră pentru ceasul tău.

Dacă noua curea are telescoape cu eliberare rapidă, apasă bara spre interior și introdu-o în poziție între anse. O vei simți când se „blochează” în poziție.

În cazul în care noua curea nu are telescoape cu eliberare rapidă, utilizează din nou extractorul pentru telescoape. Așează un capăt al telescopului în poziție, apoi foloște instrumentul pentru a comprima telescopul în timp ce îl introduci în poziție. Îl vei simți când se "blochează".

Ține cont că nu trebuie să te grăbești și ai grijă să nu zgârii ansele sau să deteriorezi noua curea de ceas.

Depanare și întrebări frecvente

Dacă ai grijă de ceasul tău și îl depozitezi corect, ar trebui să te bucuri ani de zile de precizia acestuia. Dar chiar și cu cea mai bună îngrijire posibilă, poți constata că ceasul tău are nevoie de o atenție suplimentară din când în când. Mai jos sunt câteva probleme comune. Dacă nu găsești ceea ce cauți, echipa noastră de servicii pentru clienți este la doar un e-mail sau un apel telefonic distanță.

Dacă noul tău ceas nu funcționează, asigură-te că ai scos bucata de plastic dintre remontoar (butonul din lateral) și carcasă. Scoate acea bucată de plastic și împinge remontoarul în poziția lui normală.

Este posibil ca impactul brusc al unei căderi să fi cauzat ruperea rotorului. În acest caz, vei avea nevoie de un profesionist care să îl repare sau să îl înlocuiască.

Cea mai bună modalitate de a evita ca apa să pătrundă în carcasa ceasului este să nu acționezi niciodată butoanele sau să miști/tragi remontoarul atunci când ceasul este în contact cu apa. Chiar dacă ceasul tău este rezistent la apă sau impermeabil, umiditatea poate pătrunde în carcasă în momentul în care aceste componente sunt acționate. Asigură-te întotdeauna că închizi corect remontoarul înainte ca ceasul tău să ia contact cu apa.

În cazul în care cristalul ceasului pare încețoșat și în interiorul său se formează condens, deschide remontoarul și așează ceasul în lumina directă a soarelui. Asigură-te că remontoarul este orientat în sus și cadranul îndreptat spre soare. Lasă-l așa câteva ore. Dacă ceasul are un mecanism cuarț și nu mai funcționează, este posibil ca mecanismul să fie atât de afectat încât să nu mai poată fi reparat. Du-l la ceasornicar pentru identificarea și repararea problemei.

Datorită mecanismului, ceasurile automate necesită activitate fizică (mișcare) pentru a se întoarce. Dacă nu te miști suficient, ceasul nu poate acumula energie pentru a funcționa. În cazul în care ai o perioadă mai puțin activă, rotește cu grijă remontoarul până când întâlnești o ușoară rezistență, apoi oprește-te.

Toate ceasurile automate rămân fără energie dacă nu sunt întoarse. De obicei, rămân în urmă și se opresc după 36 - 48 de ore. Păstrează-ți ceasul automat într-o casetă rotativă pentru a-l menține în funcțiune. Ține minte că epuizarea rezervei de energie nu este un lucru dăunător și nu îți va afecta ceasul.

Ceasurile automate trebuie să fie întoarse pentru a începe să funcționeze, fie purtându-le în timp ce te deplasezi pentru a activa rotorul, fie prin rotirea manuală a remontoarului. Dacă ceasul tău este întors, însă rămâne în urmă, poate că este timpul pentru o verificare de rutină. Recomandăm o verificare în service-ul unui ceasornicar.

Lentoarea sau oprirea ceasului poate fi cauza unui șoc, a magnetismului, a temperaturii sau chiar a vârstei. De asemenea, ceasurile au nevoie de lubrifiere pentru a funcționa fără probleme. Consultă-te cu un ceasornicar pentru a identifica problema.

Există mai multe motive posibile pentru care ceasul tău să funcționeze prea rapid. Este posibil ca acesta să fi fost scăpat sau magnetizat. Oricare dintre aceste două acțiuni poate decalibra balansierul. Un ceasornicar poate identifica și repara problema.

GARANȚIE DE 2 ANI

Pentru a menține valabilă garanția pentru ceasul tău, nu îl expune la apă peste limita precizată și asigură-te că păstrezi factura.

Alte categorii

Ai crezut că vindem doar ceasuri? Avem peste 6.000 de produse distribuite în 21 de categorii de accesorii pentru bărbați. Explorează câteva dintre ele mai jos.