Cum să combini coliere
Fără să exagerezi
A arăta relaxat necesită efort. O contradicție, știm, dar ai încredere în noi, îți explicăm acum.
Pe măsură ce citești regulile de mai jos, amintește-ți că, în timp ce regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, cunoașterea lor înainte de a începe lucrările de demolare face diferența între a le sfida în mod deliberat și a te împiedica accidental de ele.
Regula 1: Ia în calcul ținuta
Gândește-te la decolteul tău ca la un element al setului de coliere. Un decolteu în V sau o cămașă deschisă va forma același colț ascuțit ca un colier cu pandantiv, dar un lanț în formă de „U” poate crea o dezordine vizuală. Dacă porți un lanț cu decolteu în V, asigură-te că atârnă suficient de jos. Poți alege o bluză chiar la baza gâtului, fiind mai ușor de asortat cu orice combinație de coliere alegi.
Cea mai sigură alegere este o bluză la baza gâtului neagră, care oferă o scenă goală pentru ca toate colierele tale să strălucească. Vei dori să eviți topurile cu modele detaliate sau imaginile care captează atenția, deoarece acestea se vor distrage atenția de la colierele tale.
Regula 2: Alege o piesă centrală
Indiferent câte coliere ai alege să porți, unul ar trebui să fie principalul care atrage atenția. Acest colier va servi drept punct focal al combinației tale, iar celelalte vor acționa ca suport. Dacă porți două lanțuri, piesa centrală va cel mai gros sau cel mai remarcabil vizual. Dacă combini coliere cu pandantiv și lanțuri, pandantivul va atrage cea mai mare atenție, așa că alege un lanț mai subțire pentru a-l completa.
Evită piesele ce fac o declarație de stil prea puternică în combinațiile de coliere. Combinarea colierelor este o declarație de stil în sine. Un colier statement este conceput să stea singur și să transmită un mesaj clar. Orice adăugare la acesta va tulbura acel mesaj și va fi pur și simplu prea mult.
Pentru mai multe informații despre alegerea colierului potrivit pentru tine, deschide Coliere pentru bărbați - Ghidul tău complet.
Regula 3: Asortează culorile
Elementele metalice ar trebui să se asorteze. De preferat toate. Dacă ai un ceas auriu, inelele ar trebui să fie tot aurii, la fel și colierele și chiar catarama curelei. Acest lucru devine deosebit de important cu grupurile de accesorii aflate în imediata apropiere unul de celălalt. Odată ce ai selectat piesa centrală, celelalte accesorii ar trebui să se potrivească.
Alege accesorii care îți completează nuanța pielii. Tonurile aurii și culorile calde completează frumos o nuanță caldă a pielii, iar argintiul și griul metalic se potrivesc perfect cu tonurile reci ale pielii. Același lucru este valabil și pentru colierele pe care le alegi. Încearcă să asortezi culorile calde cu cald și reci cu rece. Negrul, ca întotdeauna, se potrivește cu orice.
Singura excepție este dacă piesa centrală are două tipuri de metal prin design, cum ar fi colierul nostru cu cruce cu auriu și argintiu. Chiar și atunci, colierele tale vor arăta mult mai bine dacă se potrivesc cu culoarea predominantă a piesei centrale, va face combinarea metalelor să pară mai puțin accidentală.
Regula 4: Variază lungimea și textura
Purtarea mai multor coliere de aceeași lungime nu duce doar la încurcarea acestora; în cel mai bun caz, arată ca o iluzie optică. Mai probabil, totuși, arată doar ca o mare harababură. Vei dori să creezi o distanță de 5 până la 10 centimetri între două straturi și mai puțin dacă combini 3 sau 4 coliere. Cu mai multe straturi, piesele mai delicate pot fi mai apropiate, dar lanțurile grele și colierele cu pandantiv ar trebui să aibă puțin spațiu pentru a respira. Vei dori să folosești straturile pentru a umple spațiul dintre primul și ultimul colier cu o cantitate suficientă de accesorii.
Dacă ai doar coliere de aceeași lungime, este posibil să poți folosi un mic truc pentru a crea combinații cu ele - mai multe despre asta mai jos.
Lanțurile au mai multe forme, iar combinațiile cele mai atractive din punct de vedere vizual sunt cele care le variază. Un lanț tip frânghie și un lanț cu zale marine, de exemplu, se completează frumos și adaugă o senzație nautică distinctă combinației tale.
Regula 5: Direcționează privitorul
Ochiul privitorului tău va fi atras de piesa centrală a combinației tale. Dacă vrei să atragi atenția asupra chipului tău frumos, alege ca piesa centrală să fie cât mai sus. Dacă vrei să le atragi privirea către pectoralii tăi impresionanți, ar trebui să fie cel mai lung colier, atârnând la aproximativ 5 centimetri sub linia dintre sfârcurile tale.
Dacă dorești să subliniezi lățimea umerilor și talia relativ îngustă, alege un colier cu pandantiv jos.
Regula 6: Mai puțin înseamnă mai mult
Încă una dintre acele contradicții încântătoare. Propunem literalmente să porți mai multe coliere...
Dar ține minte, doar Mr. T poate reuși să-și acopere fiecare centimetru din piept cu aur. Un lanț gros va acapara toata atenția, făcând acele detalii delicate și pandantive deabia să se observe. Când combini coliere, alege piese mai ușoare, lanțuri mai subțiri și pandantive mai mici. Piesa centrală ar trebui să atragă atenția, iar orice altceva ar trebui să o completeze subtil.
Regula 7: Nu sunt reguli
Acum că știi regulile, adaptează-le. Experimentează cu ele. Vezi unde le poți încălca și unde le poți remodela în creații proaspete și interesante. Arată-ne cele mai bune (și cele mai rele) combinații de coliere pe Instagram cu #TrendhimTribe. Abia așteptăm să vedem ce idei ai.
Combinarea colierelor de aceeași lungime
*Va funcționa numai dacă încuietorile sunt compatibile
- Ia două coliere și conectează-le cap la cap.
- Pune legătura în spatele gâtului și plasează cele două capete peste umeri.
- Ia capătul stâng în mâna dreaptă și cel drept în mâna stângă.
- Adu capetele libere înapoi în spatele gâtului și conectează-le.
Acum poți apropia sau îndepărta cele două încuietori pentru a regla spațiul dintre coliere.