Comandă un card cadou și printează-l chiar astăzi.

Comandă un card cadou și printează-l chiar astăzi.

15% reducere la 200 Lei | 20% reducere la 400 Lei

15% reducere la 200 Lei | 20% reducere la 400 Lei

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 29 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Cravatele – Ghidul tău complet

Învață tot ce trebuie să știi despre cravate. De la asortarea culorilor și alegerea materialului, pâna la cum se realizează diferite tipuri de noduri.

Cine nu ar vrea să i se spună că are o cravată super când intră într-o încăpere? Este mai bine decât să ai parte de o liniște ciudată cu greieri care se aud pe fundal. Oscar Wilde a spus, “Un nod de cravată bine făcut este primul pas către succes în viață.” Dacă acestea sunt cerințele… este timpul să pășim cu încredere.

1 Cravatele – ghidul tău complet1.1 Cum se poartă o cravată1.2 Materiale de cravată1.3 Cravate despre care ar trebui să știi1.4 3 tipuri de noduri de cravată1.5 Accesoriile de cravată1.6 Cum să îți asortezi cravata la costum1.7 Cămăși albe1.8 Cămăși albastre1.9 Cămăși cu dungi albastre sau model cadrilat1.10 Cămăși cu dungi roz sau model cadrilat1.11 Adăugăm sacoul1.12 Ponturi pentru a-ți asorta cravata cu costumul1.13 O scurtă istorie a cravatelor1.14 Tu ai întrebat – noi am răspuns

Cum se poartă o cravată

Principiul fundamental al legării unui nod de cravată și al purtării unei cravate este că ar trebui să arate natural. O nonșalanță elegantă vine din practică, din încrederea în sine și din decizia de a lăsa perfecțiunea acasă.

Lungimea cravatei

Aranjează cravata astfel ca vărful ei să stea chiar deasupra cataramei curelei de la pantaloni.

Lățimea cravatei

Cravatele vin în diferite lățimi, de la cele mai înguste, până la cele late ce amintesc de stilul disco, cu o lățime standard cuprinsă între 5-7 cm. Un factor major care influențează lățimea cravatei sunt reverele costumului. Cravata, în cel mai lat punct, ar trebui să aibă aproximativ aceeași lățime ca reverul costumului tău.

În general, poartă o cravată mai îngustă cu revere înguste și o cravată mai lată cu revere late.

De asemenea, ia în considerare constituția ta. Ai umerii lați? Încearcă revere și cravate mai late. Dacă ești un tip mai atletic și mai mic de statură, optează pentru o cravată și revere mai înguste.

Anatomia unei cravate

Înțelegerea modului în care este construită o cravată te va face un cumpărător informat și vei achiziționa cravate care nu sunt doar frumose, ci sunt construite pentru a dura.

  1. Corpul - este corpul principal al cravatei.
  2. Tipping - Este materialul cusut în spatele vârfului și al cozii cravatei. În cazul tehnicii Self-tipping se folosește același material ca și restul cravatei. Decorative tipping înseamnă că se folosește un material diferit. Dacă vezi că este utilizat un material de calitate inferioară, ar trebui să te îngrijoreze calitatea cravatei.
  3. Bara de însăilare - Este o cusătură solidă care ține împreună cele două părți distincte ale cravatei și ajută la menținerea formei cravatei.
  4. Eticheta - Poate purta numele firmei sau al designerului.
  5. Bucla de susținere - Odată legată, coada cravatei trece prin această buclă și este fixată și ascunsă. Verifică dacă coada cravatei chiar trece prin această buclă. Când această buclă este confecționată din același material de calitate ca și restul cravatei, este un semn bun că nu au fost făcute reduceri în materie de calitate.
  6. Gâtul -Este mijlocul cravatei.
  7. Exteriorul cravatei - Materialul exterior al cravatei - numit și plic. Aici este șansa ta de a alege între mătase, lână, bumbac sau poliester.
  8. Cusătura - Este locul unde bucățile de material au fost cusute împreună. O cravată de calitate este realizată dintr-o bucată de material tăiată la 45 de grade față de marginea finisată a țesăturii. Cravata nu ar sta dreaptă sau nu ar supraviețui utilizării zilnice dacă nu ar fi fost tăiată în acest fel.
  9. Interiorul cravatei - Materialul interior care dă formă cravatei și asigură rezistența la cute. O cravată de calitate folosește lâna pentru că este moale, durabilă și rezistentă la șifonare. Unele cravate folosesc bumbac sau materiale sintetice care sunt inferioare celor cu lână.
  10. Coada - capătul subțire al unei cravate. Aceasta trebuie să treacă prin bucla de susținere odată legată.
  11. Cusătura ascunsă - O cusatură ascunsă care ține cele două părți suprapuse (își face treaba împreună cu bara de însăilare).
  12. Eticheta de origine și îngrijire - Aceasta poate conține informații depre țara de origine și instrucțiunile speciale privind curățarea.

Materiale de cravată

Cele mai populare materiale pentru cravate sunt mătasea, lâna, bumbacul și poliesterul. Fiecare material are diferite calități, dar accentul ar trebui să se pună pe aspectul final. la fel ca și în cazul batistelor de buzunar sau al papioanelor, ghidează-te după contrast când alegi materialul pentru cravată.

De exemplu, o cravată elegantă din mătase contrastează frumos cu un costum din lână sau o batistă de buzunar din bumbac. De asemenea, o cravată din lână se potrivește cu o batistă de buzunar din mătase.

Cravate din mătase

Cravatele din mătase sunt ușor de depozitat și sunt extrem de fine la atingere. Pe cât este de luxos acest material natural, pe atât de greu este de curățat și se șifonează ușor.

Cravate din lână

Cravatele din lână oferă o textură deosebită ținutelor tale și sunt disponibile și în lână de calitate superioară, cum ar fi cașmirul. Cu acest material vei realiza noduri mai mari și este, de asemenea, dificil de spălat sau se poate micsora dacă nu este îngrijit corespunzător.

Cravate din bumbac

Cravatele din bumbac sunt ușor de călcat, curățat și depozitat, bumbacul fiind de asemenea un material puternic și durabil. Cu toate acestea, ele se pot micșora în apă fierbinte și se pot șifona ușor.

Cravate din poliester

Cravatele de poliester sunt ușoare și se pot depozita rapid. Ele pot arăta ieftin, deoarece unele au un luciu care arată artificial în comparație cu mătasea.

Cravate despre care ar trebui să știi

Orice arsenal adevărat de accesorii ar trebui să includă mai mult decât un singur model de cravată. Este normal să ai un model favorit, dar nu rata prilejul de a purta o cravată cu picățele jucăușă. Te îngrijorezi când te gândești că ți-ai putea murdări favorita? Stai liniștit. Te ajutăm noi cu ghidul nostru despre Cum să îți depozitezi, cureți și calci cravatele.

Cravate uni

Cravatele uni au o singură culoare, fără alte modele. Cele mai versatile sunt cele bleumarin și vișinii, care arată elegant cu aproape orice ținută, și sunt un bun punct de plecare pentru colecția ta de cravate. De asemenea, poți să încerci nuanțe mai deschise pentru lunile mai calde și pentru ocazii mai casual.

Cravate cu dungi

Cravatele cu dungi sunt unele dintre cele mai populare modele pentru ținutele business și sunt, în general, ușor de asortat cu o varietate de ținute. Un principiu general este acela că, cu cât sunt mai distanțate și mai subțiri dungile, cu atât sunt mai formale cravatele.

Cravate cu picățele

Cravatele cu picățele nu doar arata simplu, rafinat și elegant, dar este puțin probabil să se confunde cu celelalte haine pe care le porți ... presupunând că pantalonii nu au același imprimeu. Și alte cravate "punctate", cum ar fi cele cu mici pătrate, diamante sau alte forme s-ar putea încadra în această categorie.

Cravate cu model Paisley

La fel ca și în cazul cravatelor cu picățele, cele cu model Paisley sunt o alegere mai interesantă comparativ cu o cravată uni. Modelul Paisley este un imprimeu floral din Orientul Mijlociu, care și-a menținut popularitatea de-a lungul timpului.

Cravate tricotate

Cravatele tricotate sunt acele cravate care sunt tricotate. Surprinzător, nu? Poți deosebi o cravată tricotată prin textura sa, care este mai pronunțată decât în cazul cravatelor obișnuite țesute, și prin capătul lor plat.

Cravatele tricotate sunt destul de casual și sunt potrivite pentru ținutele de zi cu zi pentru birou.

Cravatele inedite și de Crăciun

Vesele și amuzante, cravatele inedite ar trebui mai degrabă păstrate pentru întâlniri de familie, grătarele de duminică și ca niște înlocuitoare pentru puloverele urâte de Crăciun. De dragul carierei tale, nu îți recomandăm să porți astfel de cravate în timpul interviului pentru job. Doar dacă este un interviu pentru a fi ajutorul lui Moș Crăciun... în cazul ăsta poți să le porți!

Cravate grenadine

Având o formă ca orice altă cravată obișnuită, cu un capăt îngust și o lățime standard, cravatele grenadine sunt mult mai potrivite pentru ținutele formale decât alte cravate tricotate. În afară de lățime și de capăt, cravatele grenadine sunt confecționate din mătase țesute, ceea ce le face destul de scumpe.

Cravate Macclesfield

Cravatele Macclesfield sunt numite după un oraș din Cheshire, Anglia, care a devenit faimos în secolul al XVII-lea pentru mătasea țesută și pentru imprimeurile lor. Acest model este la cel ca cel Foulard sau ca și cravatele tapet. Cravata Foulard are un imprimeu simplu geometric care se repetă, format din flori sau forme geometrice - pătrățele, diamante, buline - sau forme paisley izolate.

Astăzi, Macclesfield, este un nume generic pentru imprimeurile mici, țesute. Aceste modele ar trebui să fie țesute pe mătase.

3 tipuri de noduri de cravată

Învățarea realizării unor noduri de cravată este cel mai important pas pentru a purta una. Acum este momentul pentru pasul serios despre care vorbea dl. Wilde.

Îți sugerăm să începi cu o cămașă care a fost spălată și purtată înainte, pentru a evita un guler prea rigid. De asemenea, este mai ușor să îți închizi nasturele de sus după ce nodul a fost realizat.

Nodul simplu

Nodul simplu este probabil cel mai ușor nod de învățat… și arată grozav dacă are și acea mică cută în mijloc! Se potrivește cel mai bine pentru bărbații cu un gât mai mic sau pentru cravatele dintr-un material mai gros.

Apasă aici pentru a viziona acest clip în daneză, franceză, olandeză, italiană sau spaniolă.

Cum se leagă un nod simplu

  1. Începe așezând capătul lat al cravatei tale pe partea stângă. Ar trebui să fie cu aproximativ 20 cm mai lung decât capătul îngust din dreapta.
  2. Trece capătul lat orizontal peste capătul îngust, pe sub bărbie.
  3. Trage capătul mai lat în sus și prin bucla formată în jurul gâtului.
  4. Ține partea din față a nodului liber cu degetul arătător și adu capătul lat în jos prin bucla din față.
  5. Strânge nodul ținând de capătul îngust și glisând nodul în sus.

Nodul Half Windsor

Half Windsor este, de asemenea asimetric, dar mai lat și mai structurat decât nodul simpu, cu un finisaj elegant, triunghiular. Un clasic care oferă echilibrul perfect între stilul formal și cel casual. Mărimea sa medie se potrivește cu cele mai multe tipuri de guler. Se potrivește pentru cravatele de grosime medie.

Apasă aici pentru a viziona acest clip în germană, daneză, franceză, olandeză, italiană sau spaniolă.

Cum se leagă un nod Half Windsor

  1. Începe așezând capătul lat al cravatei tale pe partea stângă, iar cel îngust pe partea dreaptă. Capătul lat ar trebui să fie mai lung decât capătul îngust.
  2. Trece capătul lat orizontal prin fața capătului îngust pentru a forma un X chiar sub bărbie.
  3. Trece capătul lat în jurul și apoi prin spatele capătului îngust.
  4. Trece capătul lat peste și prin bucla din jurul gâtului.
  5. Înfășoară capătul lat trecând prin fața a capătului îngust.
  6. Trece capătul lat pe sub și prin bucla din jurul gâtului. Trece capătul lat al cravatei prin bucla formată în față.
  7. Strânge nodul trăgând în jos pe capătul lat.

Nodul Full Windsor

Full Windsor este un nod mare folosit adesea de către forțele armate, datorită autorității și formalității sale. Windsor oferă un finisaj simetric, triunghiular și este cel mai potrivit pentru gâturile groase și cravatele realizate din țesături subțiri.

Cum se leagă un nod Full Windsor

  1. Începe cu capătul lat pe partea stângă, care trebuie să fie cu 12 cm sub curea.
  2. Trece capătul lat orizontal prin față pentru a forma un X sub bărbie.
  3. Adu capătul lat în sus și prin spatele buclei din jurul gâtului.
  4. Du-l prin buclă și trage capătul lat până la capăt.
  5. Adu capătul lat prin spatele nodului și trece-l pe cealaltă parte.
  6. Trece capătul lat peste partea superioară a buclei din jurul gulerului și adu-l înapoi în jos. Acum ai 2 bucle pe fiecare parte a capătului îngust.
  7. Adu capătul lat în partea din față a nodului pentru a forma o bandă. Folosește-te de un deget pentru a îl menține în poziție.
  8. Adu capătul lat de sub buclă spre bărbie.
  9. Trage capătul lat prin banda frontală (Pasul 7).
  10. Trage capătul lat până la capăt și netezește toate cutele din nod.

Cum să faci un nod de cravată cu gropiță

Această gropiță este acea mică cută situată chiar sub nodul tău. Indiferent dacă cravata ta este făcută din lână, mătase, cașmir sau este tricotată, vei putea face o gropiță.

  1. În timp ce aproape ai terminat de legat cravata, apasă cu degetul mare și degetul arătător sub nod pentru a forma o cută.
  2. Trage cravata strâns în sus, în timp ce ții gropița în poziție.
  3. Ajustează dimensiunea pentru a accentua cuta.

Accesoriile de cravată

Principalele accesorii pentru cravată sunt acele de cravată, lănțișoarele, clemele și acele pentru guler. Rolul acestora este de a ține cravata la locul ei… dar fac și alte lucruri.

Acele de cravată îți împiedică cravata să fluture în vânt. Îți este frică să nu îți cadă în farfuria cu supă? Încearcă o clemă de cravată sau un lanț de cravată. Vrei să fixezi nodul? Folosește un ac pentru guler pentru a face nodul să iasă în evidență.

Cum să îți asortezi cravata la costum

Cel mai important sfat este să îți asortezi cravata cu costumul - nu costumul cu cravata. Cu alte cuvinte, cumpără înainte costumul și cămașa ... și apoi cumpără o cravată care se potrivește.

  • Un costum modern se asortează mai bine cu o cravată mai îngustă.
  • Evită cravatele extrem de late sau înguste. Lățimea standard este de la 5 până la 7 cm. Dacă mergi prea departe în oricare dintre direcții, vei arăta învechit.
  • Cravata trebuie să fie mai închisă la culoare decât cămașa și într-o culoare uni.
  • Cămășile albe, inclusiv crem și alb-șters, pot fi purtate cu orice cravată. Costumele negre, gri și bleumarin sunt similare - se potrivesc cu aproape orice cravată.
  • Poartă o culoare îndrăzneață pentru un look sobru.
  • Dacă îți plac cămășile și sacourile cu model, asigură-te că ai o cravată care se asortează cu culorile de bază din cămașă.

Mai sus ai un set de reguli foarte generale și ușor de urmărit. Dar noi suntem mari fani ai imprimeurilor. Învață cum să le porți deoarece nu este atât de greu pe cât crezi și merită. Ai nevoie doar de puțină încredere.

Cămăși albe

Albul este foarte versatil, poate fi purtat cu aproape orice tip de cravată.

Cămăși albastre

Albastrul deschis arată bine cu cravate din aceeași familie de culori (albastru), dar și cu verde închis, diferite nuanțe de galben, vișiniu sau roz.

Cămăși cu dungi albastre sau model cadrilat

Poartă o cravată într-o culoare mai închisă decât cămașa și cu un imprimeu mai mare decât cel de pe cămașă.

Cămăși cu dungi roz sau model cadrilat

Poartă o cravată într-o culoare mai închisă decât cămașa și cu un imprimeu mai mare decât cel de pe cămașă.

Adăugăm sacoul

Secretul pentru a adăuga corect sacoul la oricare dintre combinațiile de mai sus este să fii sigur că 1 din 3 piese - sacoul, cămașa sau cravata - este o culoare uni.

Ponturi pentru a-ți asorta cravata cu costumul

  1. Cravata trebuie să fie ultimul accesoriu pe care-l cumperi. Alege mai întâi costumul și cravata.

    Este totdeauna mai ușor să găsești o cravată ce se asortează cu cravata … decât să cauți o cămași care să meargă cu cravata.

Vrei să afli mai multe despre cravate?Citește mai multe în ghidul nostru complet despre cum să îți cureți, depozitezi și calci cravatele.

O scurtă istorie a cravatelor

Cea mai veche cravată a fost purtată de faimoasa Armată de Teracotă în Xi'an, China, care au fost îngropată pentru a-și proteja împăratul în viața de după moarte în jurul anului 210 î.H. De-a lungul istoriei, accesoriile pentru gât au fost considerate în întreaga lume un semn al bogăției și al statutului. Cu toate acestea, cravata modernă este direct descendentă din ... mercenari croați din secolul al XVII-lea (pariu că nu te-ai așteptat la asta).

Acești ucigași angajați erau trupe de elită care lucrau pentru francezi în timpul Războiului de Treizeci de ani. Regele Louis al XIV-lea a luat exemplu de la noii săi eroi de război și a început să îi copieze - cu excepția faptului că a schimbat eșarfa lor roșie cu o cravată din dantelă masivă albă. De fapt, cuvântul francez pentru cravată este "cravate" și derivă din cuvântul pentru croat "croate". În stilul clasic, elita pariziană l-a imitat apoi pe rege, iar cravata s-a răspândit în întreaga societate franceză.

În 1660, Charles II s-a întors în Anglia după ce a fost exilat la Paris și a adus cu el această nouă modă. Timpul a trecut și designul cravatei a devenit mai simplu în timpul erei industriale, deoarece era nevoie doar de o cravată care să stea bine legată.

De-a lungul anilor, cravata a luat multe forme, de la culorile sălbatice din anii '70 până la cravatele înguste purtate de hipsterii de peste tot. Indiferent epocă, cravata exprimă stilul unei persoane și va face întotdeauna o impresie.

Tu ai întrebat – noi am răspuns

De ce poartă bărbații cravate?

Cravatele moderne sunt în cea mai mare parte decorative și sunt folosite pentru a-ți arăta personalitatea și / sau sunt o cerință la locul de muncă.

Cravatele sunt disponibile în lungimi diferite?

Majoritatea cravatelor au o lungime standard de aproximativ 145 cm. Pentru tipii foarte înalți, există niște cravate mai lungi, de aproximativ 157 cm, disponibile doar în magazinele spacializate pe cravate.

Care este cel mai ușor mod de a face un nod de cravată?

Cel mai simplu este Nodul simplu, după cum îi spune și numele. Dar orice nod poate deveni simplu, dacă exersezi puțin.

Care sunt cravatele potrivite pentru a fi purtate la birou?

În general, cravatele înguste sunt casual și necorespunzătoare. Cu cât este mai închisă la culoare cravata, cu atât este mai formală. Dacă ai îndoieli, alege un model uni vișiniu sau bleumarin.

Ce culoare de cămașă și cravată ar trebui să port la un costum bleuamrin?

Costumul bleumarin este unul dintre cele mai versatile costume pe care le poți deține. Alegerea clasică a cămășii ar fi un model alb. Din motive de simplitate, îți vom sugera o cravată într-o nuanță de roșu. Cravatele roșii se potrivesc cu un costum albastru mai bine decât cu orice altă culoare de costum.

Dacă cauți o variantă mai discretă, încearcă somon, coral, roz sau vișiniu. Acestea sunt încă în familia culorii roșii, dar nu sunt la fel de îndrăznețe ca un roșu clasic.

Unde ar trebui să stea un ac de cravată?

Acul de cravată ar trebui amplasat între al treilea și al patrulea nasture de la cămașă. Citește ghidul nostru complet pentru acul de cravată pentru a învăța cum să porți corect acest accesoriu.

De ce majoritatea cravatelor sunt self-tie, iar majoritatea papioanelor sunt prelegate?

Majoritatea bărbaților știu cum să lege un nod de cravată, fiind rapid și ușor de învățat. Papioanele sunt puțin mai complicate.

După ce criterii aleg ce tip de nod de cravată să port?

Vrei ca nodul de cravată să se potrivească ocaziei. Nodurile mai late, cum ar fi Full Windsor, sunt mai autoritare și mai formale.

Nodurile mai înguste, cum ar fi Nodul simplu, sunt mai casual și mai relaxate.

Alegerea nodului va depinde, de asemenea, de materialul din care este confecționată cravata. Materialele mai groase sunt mai potrivite pentru noduri mai înguste... pentru a nu părea prea mari. Același lucru este valabil și pentru materialele mai subțiri.

Pot să pun o cravată din mătase la mașina de spălat?

În nici un caz! Dacă faci asta o vei strica. Citește mai multe în ghidul nostru despre Cum să îți depozitezi, cureți și calci cravatele și lungește durata de viață a cravatei tale.

Pot să port cravată la frac?

Poți purta o cravată cu un frac, deoarece acest lucru a devienit din ce în ce mai popular ca o modalitate de a face mai relaxată o ținută formală.

Personal, credem că dacă vei purta un frac, ar trebui să alegi un papion. Dar dacă totuși vrei să optezi pentru o cravată, asigură-te cel puțin că este din mătase neagră.

Ce tip de cravată ar trebui să port iarna?

Cravatele din lână sunt mai potrivite pentru iarnă, deoarece au o textură mai grosă. În materie de culori, alege nuanțe mai închise de albastru, gri și maro. Și nu uita de cravata de Crăciun.

Ce tip de cravată ar trebui să port vara?

Spre deosebire de cravatele groase din lână în culorile de iarnă, optează pentru cravate din in sau bumbac, în culori mai deschise și luminoase pentru vremea călduroasă de vară.

Aveți o batistă de buzunar care se asortează cu acestă cravată?

De fapt, primim această întrebare zilnic. Și răspunsul este da, avem!

Pentru a găsi o batistă de buzunar care se potrivește cu cravata ta colorată, folosește roata cromatică interactivă și instrucțiunile din 7 Reguli esențiale pentru asortarea accesoriilor pentru bărbați. Vei găsi modelul care se asortează perfect în cel mai scurt timp!