Black Week | Reduceri de până la 30% la tot

Black Week | Reduceri de până la 30% la tot

Politică de retur în 365 zile - fără alte întrebări!
Transport 19 Lei - Gratuit peste 249 Lei-
Contactează-ne

Ce este un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar și de ce ar trebui să porți unul

Am răspuns la cele mai căutate întrebări despre ceasul cu un singur indicator orar, cu cadran de 24 de ore. De la setare până la citire, descoperă cum a privi timpul diferit te poate inspira să-ți vezi povestea într-o lumină nouă.

Cu un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar, acul va trece o singură dată în jurul cadranului în fiecare zi. Într-un fel, timpul devine mai puțin despre secunde și minute și mai mult despre evenimentele care se întâmplă de-a lungul călătoriei.

Ceasurile cu un singur indicator orar sunt concepute pentru oamenii care decid singuri cum să-și aranjeze timpul. După cum a spus odată un om înțelept, „Toți trăim sclavi ai ceasului. Șansele sunt, ai putea folosi să-ți iei o zi liberă. Urmărește timpul precum strămoșii noștri. Răsfață-te.

Viața este în mâinile tale, nu în cele de pe ceasul tău.’’

1 Ce este un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar și de ce ar trebui să porți unul1.1 Ce este un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar?1.2 Cum merge un ceas cu un singur indicator orar1.3 Cum să citești ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar1.4 Cum să setezi ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar1.5 Istoria timpului - de ce folosim 24 de ore?1.6 De ce să porți un ceas care arată 24 de ore?

Ce este un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar?

Majoritatea ceasurilor analogice pe care le purtăm în zilele noastre au 2 sau 3 indicatori orari. Acestea indică orele, minutele și secundele. Un ceas analogic cu un singur indicator orar are doar unul. Dacă este vorba de cadranul familiar de 12 ore, această mână va înconjura cadranul de 2 ori pe zi - 12 ore pe rotație. Dacă este un cadran de 24 de ore, acul face o înconjurare completă în fiecare zi - 24 de ore pentru un cerc complet.

Scara de 24 de ore folosește numerele de la 1 la 24 pentru a marca orele zilei. Ideea de a spune timpul cu un singur indicator orar nu este o tendință nouă sau o schemă de marketing ingenioasă. Când au fost realizate pentru prima dată ceasurile de buzunar, acestea arătau doar ora... la fel ca și ceasurile solare de dinaintea lor. Abia în 1680 s-a adăugat minutul, dar nu a devenit ceva obișnuit decât mult mai târziu.

Un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar nu trebuie confundat cu un ceas tip militar cu multiple funcții și o mică fereastră pentru timpul tip militar. Ceasurile cu un singur indicator orar nu sunt concepute pentru bărbatul care caută o precizie militară. Chiar opusul, de fapt. Ceasurile cu un singur indicator orar sunt concepute special pentru a fi minimaliste și pentru a elimina dezordinea a 2 indicatori orari suplimentari.

În zilele noastre, cu smartphone-uri, notificări și alerte oriunde am fi, este destul de dificil să nu știm exact ora din zi. Frumusețea acestor ceasuri este că elimină stresul de a fi exact la timp și fascinația cu a ști fiecare secundă din fiecare minut din fiecare oră.

Oferă spațiu de respirație între indecșii orari și îți permite să determini cum să îți petreci timpul. Și cum să profiți la maximum de o singură călătorie în jurul cadranului.

Cum merge un ceas cu un singur indicator orar

Un ceas analogic cu un singur indicator orar funcționează la fel ca un ceas cu 3. Este mecanismul ceasului, sau calibrul, cel care îl face să funcționeze. Acesta va fi alimentat fie prin mecanism automat, mecanic sau cuarț.

-Mecanism automat - Mecanismul din interiorul ceasului este alimentat de energia cinetică de la încheietura mâinii. -Mecanism mecanic - Ceasul necesită rotirea manuală a remontoarului pentru a funcționa.

  • Mecanism cu cuarț - O baterie alimentează ceasul.

Ceasurile cu un singur indicator orar pot fi concepute cu cadran de 12 ore sau cu cadran de 24 ore. Nu există o regulă universală cu privire la modul în care sunt stabilite treptele (minutele) dintre numere.

Unele mărci utilizează un cadran de 12 ore cu 144 de puncte care reprezintă 5 minute fiecare, în timp ce altele proiectează un cadran de 24 de ore cu 144 de puncte cu trepte de 10 minute.

Indiferent dacă porți un ceas cu un singur indicator orar cu cadran de 12 sau 24 de ore, acul reprezintă indicatorul orar și funcționează la fel ca la un ceas tradițional cu trei indicatoare ale timpului. Pur și simplu ignoră minutele și secundele. Gândește-te la asta ca fiind șansa ta de a scăpa de fapt de timp.

Cum să citești ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar

A citi ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar necesită puțină practică. Nu este un ceas la care poți arunca o privire și să știi exact ora... deci, dacă ești o persoană exactă, fii avertizat de asta.

Un ceas de 24 de ore imită mișcarea Pământului - acul face o singură rotație la fiecare 24 de ore.

În funcție de designul ceasului, vei găsi, de obicei, prânzul în partea de sus a cadranului (unde a fost întotdeauna) și miezul nopții în partea de jos (unde este ora 6 pe un cadran standard). Acesta imită răsăritul soarelui în timpul zilei - atingând vârful la prânz - și apusul soarelui noaptea.

Unele ceasuri de mână de 24 de ore plasează miezul nopții în partea de sus și prânzul în partea de jos. Unele le au în pozițiile tradiționale de la ora 9 și ora 3. Oricare ar fi aspectul, aceste 2 momente - miezul nopții și prânzul - vor fi întotdeauna opuse.

Pentru a citi ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar, trebuie să înțelegi că ziua este un cerc complet și să uiți ce ai învățat în școala primară despre cadranul ceasului.

Aruncă o privire la schițele de mai jos. Vei vedea că cadranul este împărțit în trepte de 10 minute. Acest lucru face aproape imposibil să se cunoască ora exactă din minut. Dar este atât de rău dacă ajungi la 14:56 în loc de 14:58?

Dacă ești european, ideea unei zile de 24 de ore nu este ceva din altă lume. Dar pentru prietenii noștri din SUA, zilele de 24 de ore sunt de obicei rezervate personalului militar și oamenilor de știință, iar a afla că timpul există între 13 și 23:59 este ceva cu care trebuie să te obișnuiești.

Care este cel mai mare dezavantaj la a folosi un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar?

Principalul dezavantaj al unui ceas cu un singur indicator orar este timpul de acomodare. Indiferent dacă te simți confortabil cu urmărirea timpului pe o scară 1-24 sau nu, reînvățarea pozițiilor marcajelor orare necesită timp.

Când acul indică ora 3, acum este ora 18:00 într-un ceas de 24 de ore. Ceasurile aviator au fost proiectate cu pictograma triunghi în partea de sus (la prânz), astfel încât să poți arunca o privire rapidă și să știi ora. Toată această comoditate este pierdută cu un ceas cu un singur indicator orar și un cadran de 24 de ore.

Dar chiar și cu timpul de acomodare, există ceva simbolic în cercul complet pe care indicatorul orar îl face în fiecare zi. Ai o singură șansă pentru a face ca fiecare moment să conteze. Poate că am vizionat prea mult Regele Leu, dar marele cerc al vieții ne atrage de fiecare dată.

Cum să setezi ora pe un ceas de 24 de ore cu un singur indicator orar

Tu setezi ora pe un ceas analog cu un singur indicator orar la fel precum o faci pe un ceas cu 3 indicatori orari. Setezi ora prin întoarcerea remontoarului. Deoarece fiecare marcă este diferită, urmează instrucțiunile furnizate împreună cu ceasul tău pentru instrucțiuni specifice.

Îți sugerăm să setezi ora la oră fixă sau la jumătate de oră. Acestea sunt cele mai ușoare puncte de identificat pe cadran și îți permit să setezi ora cu precizie.

Dacă ești nou în lumea timpului de 24 de ore, aici comparăm orele unui ceas de 12 ore cu cel de 24 de ore. Le-am enumerat abia de la prânz, deoarece cele dinainte (orele dimineții) sunt aceleași pe ambele scale.

Istoria timpului - De ce folosim 24 de ore?

În cea mai mare parte a lumii, ziua de 24 de ore este metoda standardizată de cronometrare. Deși prietenii noștri americani s-ar putea să nu fie de acord, scara de 24 de ore elimină confuzia de a amesteca ora 10:00 a.m. pentru ora 10:00 p.m, prin a numerota orele de la 0 la 24. Nu va trebui niciodată să îți faci griji că ești cu 12 ore mai devreme pentru un zbor de la ora 6:00, când știi că acesta decolează la 18:00.

În lumea vorbitoare de limbă engleză (chiar și în Statele Unite), timpul de 24 de ore este denumit „timpul militar”, deoarece este cel mai des folosit în armată și în profesii în care precizia este cheia și confuzia este evitată cu orice preț.

Chiar dacă cea mai mare parte a lumii folosește și înțelege sistemul de timp de 24 de ore, marea majoritate a ceasurilor analogice utilizează un cadran de 12 ore. Nu este rar să găsești o mică fereastră pe unele ceasuri care să includă numerele 13-24. Chiar și unele ceasuri tip militar au un alt cerc de numere sub marcajele standard care reprezintă orele 13-24.

Având în vedere că majoritatea lumii este bazată pe un sistem de 24 de ore, de ce nu sunt toate ceasurile analogice realizate în acest fel? Pentru răspuns, trebuie să ne întoarcem la începutul timpului... sau cel puțin la Egiptul Antic.

Ziua noastră de 24 de ore vine de la egipteni. Au fost primii care au împărțit o zi în două segmente de 12 ore. Au început cu 10 ore în timpul zilei și au adăugat 1 la început și 1 la sfârșit pentru amurg. Aceste 10 ore au fost măsurate cu cadrane solare, în timp ce noaptea a fost împărțită în 12 ore și a fost urmărită prin observarea stelelor.

Egiptologii (nu noi!) cred că vechii egipteni nu urmăreau minutele sau secundele. Credem că ar fi iubit atunci ceasurile noastre de 24 de ore! De asemenea, ei au împărțit o lună în 3 săptămâni a câte 10 zile. Începutul lunii era marcat de Luna Nouă... poate că le-ar fi plăcut un ceas cu fazele lunii, de asemenea?

Acum că am văzut de unde provine ziua cu 24 de ore… de ce există 60 de minute într-o oră și 60 de secunde într-un minut? Le putem mulțumi pentru asta babilonienilor, care au folosit un sistem sexagesimal (un cuvânt de lux pentru a număra în 60 de părți), pentru toate lucrurile legate de matematică și astronomie. Ei au derivat acest sistem de la sumerieni care îl foloseau în jurul anului 2000 î.e.n. Nu-i așa că este o informație pe care nu știai că vrei să o cunoști?!

Să trecem peste ceasurile din lumânări ale chinezilor, ceasurile de apă ale perșilor, și ceasurile de tămâie ale japonezilor și ajungem la ceea ce știm noi în materie de ceasuri. În epoca medievală, majoritatea foloseau cadranul analogic de 24 de ore. Unul dintre cele mai vechi exemple este Prague Astronomical Clock… și încă merge! Dar acest sistem a fost înlocuit treptat în secolele XIV și XV cu sistemul de 12 ore.

Deoarece o scară de 12 ore utilizează un indicator orar care face 2 rotații în jurul cadranului în fiecare zi, trebuiau create noi moduri de a vorbi despre timp. Termenii latini ante meridiem (a.m. - „înainte de amiază”) și post meridiem (p.m. - „după amiază”) au fost folosiți pentru a face distincția între zi și noapte.

Acum poți vedea că purtarea unui ceas de 24 de ore nu este un lucru nou. Nu este o tendință nouă sau o nouă idee a noastră. De fapt așa a început totul.

Vechii egipteni au construit piramide fără să știe exact minutul și secunda fiecărei ore. Dacă ei pot face asta... cu siguranță o poți face și tu.

De ce să porți un ceas care arată 24 de ore?

Poate lucrezi la o stație de cercetare din Antarctica și nu ai nicio idee dacă este zi sau noapte. Sau poate că ești un astronaut cu aceeași problemă. Sau - punem pariu că acesta este motivul real - crezi că un ceas care arată 24 de ore la un singur indicator orar arată unic și dorești ca acesta să te ajute în a-ți spune povestea.

Acel indicator orar nu se va mai întoarce până mâine. Vei obține o singură șansă pentru a profita la maximum de momentul în care te afli. O oportunitate astăzi pentru a face ceva cu el - chiar dacă este doar să iei prânzul sau să citești acest articol, acesta este momentul. Acum face parte din povestea ta. Unul dintre numeroasele detalii care se combină pentru a forma o viață.

Și cu acest nou mod de a privi timpul, s-ar putea să găsești un nou mod de a privi orice altceva. Și nu vedem asta ca pe un lucru rău.