7 reguli esențiale pentru asortarea accesoriilor masculine
Vom împărtăși cu tine niște reguli testate de-a lungul timpului despre asortarea accesoriilor. Astăzi este ultima zi în care te vei întreba ce papion merge cu noile tale bretele.
Iată-te, stând în fața dulapului, complet bulversat de gândul că trebuie să te îmbraci. Nu e vorba că nu știi cum să îți pui pantalonii și o cămașă ... este ideea de a alcătui o ținută completă, cu accesorii, cea care te lasă complet blocat.
Înainte să te dai bătut și să îmbraci aceeași blugi și același tricou, îți oferim o portiță de scăpare- 7 reguli esențiale pentru asortarea accesoriilor masculine.
Nu lăsa ideea de o mulțime de reguli să te descurajeze. Conceptul este relativ ușor de stăpânit și necesită, de fapt, mai multă încredere decât pricepere.
Încrederea vine după ce înveți să ai încredere în intuiția ta și să ieși din casă, știind că ținuta ta este grozavă. Te putem învăța partea teoretică.
Ideea din spatele acestor 7 reguli este de a te împiedica să fii nepăsător atunci când adaugi tușele finale ținutei tale. Sunt reguli, da, dar ele sunt menite pentru a exeprimenta cu ele și a le adapta pentru a se potrivi cu personalitatea ta și cu povestea pe care vrei să o spui.
Douglas MacArthur a spus cel mai bine, "Vei fi cunoscut pentru regulile pe care le încalci". Iată ... un prim impuls pentru încrederea în sine.
Pentru început, să ne îmbrăcăm
Am creat acest ghid pentru bărbații care cunosc deja elementele de bază ale alcătuirii unei ținute. În cazul în care nu ești încă 100% acolo, există câteva reguli care trebuie respectate înainte de a începe accesorizarea.
Poartă mereu 1 culoare uni Poartă cel puțin un articol de îmbrăcăminte uni. Acest lucru poate însemna un costum de culoare uni, cu o cămașă dungată. Imaginează-ți în contrast cu un sacou în carouri cu o cămașă florală.
Nu poti da greș cu nuanțe neutre + 1 culoare Dacă nu știi ce să alegi, rămâi la nuanțele neutre și folosește 1 culoare ca accent. Nuanțele neutre includ negru, alb, gri, bleumarin și maro.
Asortează accesoriile cu îmbrăcămintea - nu îmbrăcămintea cu accesoriile Cumpără întotdeauna întăi cămașa, costumul sau blugii și alege apoi accesoriile ce se asortează cu acestea. Este mult mai ușor decât să cumperi o batistă de buzunar superbă și se te chinui să găsești o cămașă cu care să se potrivească.
Acum că ai niște noțiuni de bază, este timpul să adaugi tușele finale, care îți vor eleva ținuta.
1. Accesoriile din piele trebuie să se asorteze
Prima regulă este că accesoriile din piele trebuie să se asorteze între ele. Aceasta înseamnă că trebuie să porți pantofi maro dacă ai o curea maro. Păstrând o singură nuanță a accesoriilor din piele, ținuta ta va arăta închegată.
Când spunem că accesoriile din piele trebuie să se asorteze între ele, nu înseamnă că trebuie să îți petreci ore pentru a căuta culoarea exactă a pantofilor la magazinul de curele. Dacă rămâi în aceeași familie de culori este suficient.
Pantofii determină culoarea accesoriilor din piele.
Gențile din piele
Nimeni nu vrea să piardă timp dimineața pentru a-și muta toate lucrurile dintr-o genată în alta, doar fiindcă a optat pentru o curea din piele neagră în acea zi. Nu pierde prea mult timp îngrijorându-te cu privire la geanta și la cureaua ta. Este singurul accesoriu cu regim special ... atâta timp cât este o geantă foarte frumoasă.
Cureaua din piele a ceasului
Curele de ceas din piele trebuie să fie în aceeași paletă de culori ca și cureaua. Carcasa ceasului ar trebui să se potrivească cu catarama curelei.
Brățările din piele
Joacă-te cu brățările și alege nuanțe mai întunecate din aceeași familie de culori. Poartă o brățară din piele brună închisă, cu o curea maro de culoare mai deschisă, de exemplu. Sau chiar adaugă o brățară din piele neagră într-o combinație cu o brățară cu margele maro.
Portofelul din piele
Dacă îți pace să îți fluturi portofelul pentru ca toată lumea să îl vadă ... tocmai ce ți-ai creat o problemă în plus. Achiziționează-ți un portofel pe baza funcționalității sale, mai degrabă decât după criteriul dacă se potrivește cu cureaua și încălțămintea. Poți, dacă vrei să fii sofisticat, să alegi un portofel în funcție de culoarea genții tale din piele.
Nu porți pantofi de piele sau o curea?
Aceleași reguli se aplică chiar dacă ești în teneși sau șlapi. Orice accesorii din piele porți, trebuie să se asorteze între ele.
2. Asortează-ți accesoriile din metal
Multe accesorii vor intra în această categorie și vor trebui să respecte aceleași reguli ca și accesoriile din piele - accesoriile metalice ar trebui să se asorteze între ele. Menținerea culorii acestora în aceeași familie cromatică are ca rezultat o ținută închegată, rafinată și elegantă.
Ceasurile
Ceasul tău este din metal sau are o curea din piele? Dacă are curea din piele - și ai citit secțiunea de mai sus - carcasa ceasului trebuie să se potrivească cu catarama curelei. Dacă ai o cataramă arginte la curea, poartă un ceas argintiu.
Este mai ușor dacă ceasul tău este în întregime din metal. Un ceas auriu se potrivește cu o cataramă aurie. Să nimerești nuanța exactă nu este necesar - o cataramă din oțel mat merge foarte bine cu un ceas argintiu lucios.
Ceasul este cel în funcție de care trebuie să îți alegi restul accesoriior. Totul începe cu ceasul. Preia ștafeta de la cataramă. Cureaua se potrivește cu pantofii. De la pantofi începe totul!
Butonii
Butonii stau în apropierea ceasului și arată cel mai bine când se asortează cu acesta. De asemenea, este important din punct de vedere vizual ca butonii să se potrivească și cu acul de cravată.
Ai butoni din material textil? Atunci asortează-i cu restul culorilor din ținuta ta.
Acele și clemele de cravată
Acele de cravată și clemele ar trebui să se asorteze cu acul de rever deoarece sunt purtate pe aceeași linie. Deși nu este obligatoriu ca acestea să fie identice cu ceasul, este recomandat pentru coeziune și uniformitate.
Inelele și colierele
Inele stau lângă ceas și materialele metalice din acre sunt confecționate ar trebui să se asorteze. Este OK să combini materialele metalice în acest caz într-o oarecare măsură - nu trebuie să îți dai jos verigheta doar fiindcă porți un ceas de culoare diferită.
Orice colier metalic ar trebui să fie același nuanță ca și celelalte accesorii metalice. Excepția de la această regulă este dacă ai o legătură personală sau religioasă cu colierul.
Brățările
Pentru început… nu este nevoie să îți încarci mâna cu brățări metalice.
Deoarece brățările stau fie aproape de ceasul tău, fie pe cealaltă mână pe aceeași linie vizuală ca și ceasul. Cele mai populare brățări din colecția noastră au de obicei în componența lor 1 sau 2 mărgele mici metalice. Aceste mărgele metalice trebuie să fie în aceeași culoare ca și ceasul tău.
Dacă ai o grămadă de brățări metalice… poate ar trebui să dai o șansă și brățărilor din piele sau brățărilor din mărgele. Aceasta poate fi o oportunitate bună pentru a combina culorile metalice. Da, brățările sunt purtate împreună cu ceasul, dar micile pandantive sau mărgele metalice pot să fie într-o culoare diferită deoarece au dimensiuni atât de reduse.
Bretelele
Cineva îți poate vedea bretelele? Dacă răspunsul este da, asortează-le elementele metalice cu ceasul. Dacă nu sunt la vedere, și dacă ești sigur că nu îți vei da jos sacoul, cui îi pasă...alege orice culoare dorești!
Cerceii
Cerceii sunt mici, dar foarte vizibili. Pentru a păstra ținuta completă îngrijită și elegantă cerceii trebuie asortați cu acul de cravată și acul de rever. Dacă nu porți nici unul dintre accesoriile menționat mai sus, asortează-ți cerceii cu ceasul pentru continuitate.
Nu te descuraja dacă ceasul tău preferat este auriu iar cureaua ta preferată are catarama argintie. Poți în continuare să le porți pe ambele deodată dacă porți și alte accesorii cu aceeași combinațe de auriu și argintiu. O pereche de butoni cu o combinațe de nuanțe argintii și aurii sunt o soluție perfectă pentru a crea armonie.
Când ești nehotărât… asortează-ți accesoriile metalice. Este ușor, sigur și merge de fiecare dată.
Nu ai ceas sau curea?
Mai întâi de toate ... de ce nu ai? Te uiți mereu la telefon pentru a verifica ora?
Aceleași reguli se aplică indiferent dacă porți sau nu un ceas sau o curea. Asortează-ți accesoriile metalice între ele.
3. Alege culorile cu atenție
Înțelegerea regulilor referitoare la accesoriile metalice și din piele este destul de ușoară - învățarea subtilităților culorilor este un cu totul alt nivel. Și cu atât de multe accesorii în atât de multe culori diferite, nu putem să facem o regulă generală. Cu toate acestea, îți putem oferi niște informații de bază pentru a înțelege cum să faci acest lucru singur.
Mai ții minte cutia de creioane cu care te jucai când erai copil? E pe cale să devină folositoare din nou.
Cercul cromatic
Cercul cromatic stă la baza tuturor culorilor din lume.
Există 4 tipuri de combinații de culori pe care trebuie să le cunoști. Înțelegerea modului de utilizare a acestora te va ajuta cu totul, de la batiste de buzunar și cravate până la bretele și papioane.
Reține că nu fiecare combinație trebuie să atragă atenția. Aruncă o privire la fotografiile de mai jos si vezi cum de diferite nuanțe de culori sunt folosite în cadrul fiecarei combinații.
Monocromatic Culorile monocromatice provin din aceeași familie de culori. Poate fi o nuanță diferită mai deschisă (culoare + alb) sau mai închisă (culoare + negru), dar ele sunt în esență aceleași.
Adiacente Culorile adiacente sunt trei culori care se află una lângă cealaltă și au o culoare dominantă în mijloc. Accesoriile din această schemă de culori necesită un pic de aventură fără să o iei complet razna.
Triadice Culorile triadice sunt de 3 culori care se află la o distanță egală una față de cealaltă pe roata cromatică. Ele duc la o combinație echilibrată, elegantă cu mai multe culori.
Complementare Culorile complementare sunt situate diametral opus una față de cealaltă pe roata cromatică. Ele pot fi îndrăznețe și vor atrage privirile sau, dacă porți versiuni mai pale ale acestora, pot fi subtile.
Brățări
Cele mai multe brățări masculine sunt confecționate din materiale naturale cum ar fi pielea, lemnul, piatra vulcanică, nuca de cocos sau mărgelele din pietre semiprețioase. Culorile sunt de obicei maro, negru, argintiu, bronz sau auriu și pot fi purtate cu cele mai multe ținute.
Amintește-ți să păstrezi elementele metalice și din piele în aceeași familie de culori.
4. Nu te teme de imprimeuri
Asortarea imprimeurilor poate să îți pară mai dificilă la început. Secretul din spatele acesteia este însă tot înțelegerea culorilor ... nu ești fericit că ai fost atent la secțiunea cu roate cromatică?
Înainte de a începe, vrem să consolidăm ce am spus pentru accesorii. Purtarea unui tricou sau costum cu model este însă cu totul alt lucru.
O regulă generală pentru începători este următoarea: dacă cămașa ta are carouri, dungi sau alt tip de imprimeu, orice altceva porți, inclusiv accesoriile, ar trebui să fie într-o culoare uni.
Presupunând că porți într-o cămașă de culoare uni și un costum într-o culoare complementară, să ne uităm la batista de buzunar de mai jos. Am ales acest model pentru imprimeul său floral reprezentat cu cel puțin 5 culori diferite.
De ce se potrivește acest papion? Aceasta este o alegere bună, deoarece culoarea este similară cu albastrul deschis de pe batista de buzunar, iar picățelele este mai mici decât imprimeul floral.
Este important ca imprimeurile să rămână proporționale unul față de celălalt. Acest lucru înseamnă că imprimeul batistei și cel al cravatei nu ar trebui să aibă exact aceeași dimensiune, dar, de asemenea, nu trebuie să fie prea diferite ca mărime - o modalitate ușoară de a-ți aminti acest lucru este să păstrezi unul dintre imprimeuri mai mare sau mai detaliat decât celălalt.
Paleta generală de culori a acestor 2 piese este de asemenea destul de liniștită. Dacă porți culori mai pale - în loc de cele vibrante - este mai ușor să asortezi imprimeuri și culori.
Regului pentru asortarea imprimeurilor: Accesoriile
- Dacă porți mai mult de un imprimeu: alege 1 mic, 1 mediu și 1 îndrăzneț
- Joacă-te cu proporțiile - batistă de buzunar cu dungi subțiri, împreună cu o cravată cu dungi late
- Păstrează mai multe imprimeuri în aceeași familie de culori - gândește-te la monocrom sau analog
ce faci dacă nu porți costum?
În cazul în care stilul smart casual este cel pe care îl alegi de obicei, aceleași reguli se aplică cu orice accesorii pe care le porți.
Pantaloni scurți și tricou? Adaugă o pată de culoare cu o curea de ceas NATO sau o brățară paracord viu colorată. Aceste mici accente de imprimeu, plus textură și culoare, pot fi tot ce ai nevoie.
5. Nu uita de textură
Textura este importantă în asortarea accesoriilor. În timp ce majoritatea accesoriilor masculine nu sunt prea texturate sau complicate, există câteva pe care le întâlnim zilnic. Acestea pot fi folosite pentru a adăuga interes vizual.
Gândește-te la o cravată tricotată așezată lângă o cravată din mătase. Textura tricotată contrastează cu mătasea fină, nu? Scopul este să obții un contrast calculat între piese. Acest lucru este foarte important când vine vorba de ce porți la gât și batistele de buzunar.
Fii precaut pentru a nu amesteca prea multe texturi. Limitează-te la o textură care este diferită de celelalte. Dacă porți o cravată fină, alege o batistă de buzunar din bumbac sau lână. Iar dacă cravata ta este destul de texturată, alege o batistă de buzunar din mătase.
Pont Bonus
Păstrează piesa texturată într-o culoare uni. O textură complexă combinată cu un model îndrăzneț va arata dezordonată.
6. Fii atent la anotimp
Aceasta poate părea o regulă inutilă, dar ascultă-ne totuși. Alegerea accesoriilor sezoniere în funcție de culoare și model nu este la fel de importantă ca și alegerea lor după funcționalitate. Nu purta un fular și o căciulă beanie doar fiindcă se potrivesc cu ținuta ta. Dacă soarele strălucește, protejează-ți ochii cu o pereche de ochelari de soare chiar dacă acestea nu se asortează cu cureaua de ceas.
Cât de călduroase sunt aceste mănuși? Aceasta ar trebui să fie singura întrebare pe care să ți-o pui când vrei să le porți. Asortarea lor cu cureaua ta ar fi fantastică ... asta-i adevărat. Dar nu este atât de necesară precum sunt degetele fără degerături.
7. Ține seama de evenimet
Ceea ce porți se bazează pe locul în care mergi. Dacă nu intenționezi să furi atenția de la cuplul fericit, nu purta bretelele tale neon și o brățară din piele neagră cu ține, la o nuntă.
Culorile strălucitoare, îndrăznețe și imprimeurile intense sunt mai potrivite pentru evenimentele casual, în timp ce piesele mai liniștite merg bine pentru întâlniri de afaceri și evenimente formale.
Majoritatea regulilor noastre sunt pentru bărbații care vor să își accesorizeze costumul sau sacoul, dar ținutele casual pot beneficia și ele de aceleași reguli.
O vom spune din nou - regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Poți să îți combini accesoriile metalice dacă dorești. Poți purta 8 imprimeuri diferite, dacă dorești. Gândește-te la reguli ca la un traseu sugerat de GPS ... nu este obligatoriu să îl urmezi, dar îți va face călătoria mult mai ușoară.
Ți-am promis că îți vom îmărtăși din cunoștinele noastre și asta am făcut. Tot ce trebuie să faci acum este să le pui în practică cu răbdare și încredere. Suntem siguri că te vei descurca minunat. Noroc baieti!
Voi ați întrebat – Noi am răspuns
Ar trebui să îți asortez cravata cu cureaua?
Cravata trebuie aleasă în funcție de cămașă. Cureaua trebuie să se asorteze cu pantofii.
Pot să port o cravată cu o batistă de buzunar identică?
Poți? Da. Ar trebui? Nu.
Există milioane de opțiuni pentru batistele de buzunar, deci nu este nevoie să cumperi una în aceeași culoare și material ca și cravata. Singura excepție poate fi o nuntă unde mireasa insistă ca toți cavalerii de onoare să fie complet asortați. Anii 80 fse întorc.
Ar trebui ca pantalonii mei să se asorteze cu cravata?
Este dificil de răspuns într-un singur cuvânt. Este greu pentru că pantalonii ar trebui să se potrivească cu costumul tău, iar cămașa ta ar trebui să se potrivească cu costumul, iar cravata trebuie să se potrivească cu cămașa.
Deci, răspunsul nostru este da ... dar nu în modul în care crezi inițial.
Bretelele trebuie să se potrivească cu ținuta mea, chiar dacă nu sunt vizibile?
Dacă promiți să nu-ți dai jos sacoul, atunci nu. Dar este mai bine să fii prevăzător și să alegi bretele care se potrivesc cu accesoriile metalice, cele din piele și cu culorile din ținută.
Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate?
Nimeni nu a întrebat asta, dar este important.
Da, sunt.
Tu ai voie. Aveți permisiunea noastră.